25 Ağustos 2015 Salı


BAKER SKATEBOARDS

  Baker Skateboards 2000 yılında profesyonel kaykaycı Andrew Reynolds ve sanatçı Jay Strickland tarafından kuruldu. Markanın ön planda tuttuğu ürün kaykay tahtaları olmasına rağmen, bunun dışında tekstil, aksesuar ve tekerlek de üretmektedir.



  1999 yılında Reynolds'ın "Birdhouse"dan ayrılması ile kurulan Baker, ilk başta Birdhouse, Fury, Hook-Ups'ın da distribütörlüğünü yapan Blitz Distribution tarafından dağıtılmaktaydı. 2007 yılında ise takım arkadaşı olan Jim Greco ve Erik Ellington ile şuan 7 markanın dağıtımını yapan "Bakerboys Distribution"nı kurdular. Bakerboys Distribution'nun altında dağıtımı yapılan markalar ise; Baker Skateboards, Shake Junt, Brigada Sunglasses, Deathwish Skateboards, Volume 4, Heroin Skateboards, Hammers ve Death Lens'tir.



  2012 yılının ocak ayında "Europe's Brighton Trade Show"da yılın markası seçilen The Palace Skateboards 2014 yılında Bakerboys Distribution ile çalışmaya başladğını açıklamıştır.




  Tony Hawk'ın da kurucularından olduğu "The RIDE" adlı youtube kanalında 2013 yılından beri "Baker Zone" adı altında Baker Skateboards'un ürünlerinin sergilendiği video serileri yapılmaktadır.



  Baker Skateboards'ta kayan profesyonel kaykaycılar; Andrew "The Boss" Reynolds, Dustin Dollin, Terry Kennedy, Bryan Herman, Justin "Figgy" Figueroa, Theotis Beasley, Don "Nuge" Nguyen, Riley Hawk, Sammy Baca, Cyrill Jackson, Dee Ostrander ve Kevin "Spanky" Long'tur.

  Her ne kadar Kevin "Spanky" Long için takımdan çıkartılmış dense de kişisel instagram hesabından paylaştığı fotoğraf ile hayranlarını tekrardan sevindirmiştir.



Bu da bonus.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder