10 Ağustos 2015 Pazartesi

                                         

Kaykay Kaymak Ne Kadar Tehlikeli?


   İçeriği risk almak olan tüm sporlar ne kadar tehlikeliyse kaykay da o kadar tehlikeli. Zaten kaykaycıları içine çeken durum da tam olarak budur; risk almak!İstatistikler gösteriyor ki kaykay aslında göründüğü kadar kadar da tehlikeli bir spor değil.

  Amerika'da 2002 yılında hazırlanmış rapora göre sakatlanma oranlarına bakıldığında kaykay sporu futbol ve basketbol ile kıyaslandığında çok daha güvenli bir spor olarak tanımlanıyor. Bu sakatlanmalar koruyucu ekipmanlar ve tedbirler ile daha da aza indirgenebilir.

  Kaykay kaymaktan doğan sakatlıklar diğer bir çok spor disiplininden farklı değildir. Bu sakatlıkların %80'i düşmeler, denge kaybı, hareket deneme aşamaları, pürüzlü veya kaygan zeminlerden dolayı yaşanmaktadır.

 Kaykay kayan kişinin neyi yapıp yapamayacağını tartması çok önemlidir. Limitlerini bilmesi ve buna göre kayması gerekir ama bu da yeterli değildir. Kaykaycı kaymaya başlamadan önce, yapacağı harekete göre ortamı kontrol etmeli ve hazırlamalıdır. Alan yüzeyinde çakıl ya da takılmaya sebebiyet verecek pürüzlerin olmamasına, zeminin ıslak olmamasına ve yüzeyde herhangi bir anormallik olmamasına dikkat etmelidir.

  Sokakta ya da kaykay parklarında diğer kaykaycılarla birlikte kayarken diğerlerini takip etmek ve gerekli alan kullanım raconlarına uymak sizi çarpışarak yaşanacak sakatlıklardan koruyacaktır.

  Düşmekten korkmayın ve düşerken panik yapmadan kendinizi olabildiğince kontrollü bir şekilde yere bırakmaya çalışın.

Unutmayın ki düşmek, kaykay kaymanın yarısıdır!