18 Ağustos 2015 Salı


G FOR GONZALES
MARK "THE GONZ" GONZALES

  Huzurlarınızda Profesyonel Kaykaycı, Krooked Skateboarding ve ATM Click'in Kurucusu, Modern Sokak Kaykayının Öncüsü, Tüm Zamanların En Etkili Kaykaycısı, Sanatçı, Oyuncu "MARK GONZALES".

  1968'de Kaykay'ın doğduğu yer olan  Kaliforniya South Gate'de doğup büyümüş Meksika kökenli, kaykay kültürünün oluşmasında ve gelişmesinde büyük rol almış birisi, nam-ı diğer "The Gonz".

  Kaykaya 13 yaşında başlayıp, 15'inde farklı bir kaykay stiline yöneldi(sokak). Kasım 1984'te  kendi stiliyle "Beanplant" hareketini yaparak Thrasher Magazine dergisine kapak oldu.



  Kapağa çıktıktan kısa bir süre sonra Vision adlı kaykay takımına giren "The Gonz" artık profesyonel bir kaykaycıydı. Vision markasının sponsorlu kaykaycısı iken 1985'te yapılan "Oceanside Street Contest" kazananı oldu. 1989'da Steve Rocco ile birlikte kendi markaları olan "bLind Skateboards'u" kurdular.
  
  Fakat işler istediği gibi gitmedi ve Vision'daki gibi bLind Skateboards da "The Gonz"u hayal kırıklığına uğrattı, hayalleri ve hedefleri için artık tek başına devam etmesi gerekliydi ve böylece "ATM Click" adlı markayı kurdu. Kendine ait özel kaykay tasarımını Vision'dan alıp ATM Click'e geçirdi.




  2002 yılında ise Deluxe Şirketi ile birlikte aynı zamanda kreatif direktörlüğünü de yaptığı Krook3d Skateboarding'i kurdu. Halen aktif olarak devam eden bir marka olan Krook3d Skateboarding'in kaykaylarının grafikleride "The Gonz"'un kendi elinden çıkmaktadır.

  Hayatı boyunca "The Gonz"a sponsor olan markalar, Vision, Adidas, ATM Click, Krooked, Spitfire, Independent, Supreme ve Fourstar'dır.

  Sokak stili kaykayın öncüsü olduğu için, bir çok spotun da isim babası olmuştur. Örneğin 1986'da Embarcadero San Fransisco'daki spotta yaptığı "ollie" ile spotun ismi "The Gonz Gap" olmuştur. Yine başka bir sokak kaykaycısı olan ve ünlü "Natas Spin" in isim babası Litvanyalı Natas Kaupas ile "Handrail" da kayan ilk kaykaycılardır.

  Ayrıca 2007 yılında çıkan konsol oyunu "EA Skate" içinde karakteri bulunan "The Gonz", oyunun tanıtımı için yapılan kısa filmde de yer almıştır.


____________________________________________________________________________


Kaykaycılığı, sanatçı kişiliği, yenilikçi oluşu ve hayattaki duruşuyla,
yaşayan efsane Mark "The Gonz" Gonzales.