19 Ağustos 2015 Çarşamba



Kaykay Tarihinin İlk Profesyonel Kadın Kaykaycısı
"Elissa Steamer"

  Günümüzde hala kadınlar kaykay kaymalı mı? kaymamalı mı? tartışmaları süre dursun, kaykay tarihinde önemli işlere imza atmış, kadın kaykaycılara ilham kaynağı olmuş, birçok madalya ve ödülün sahibi efsane kaykaycı Elissa Steamer'ı yakından tanımanızı istedik.




 1975 yılının Temmuz ayında Florida-Fort Myers'ta dünyaya gelen Elissa Steamer, 1989 yılında ilk defa kaykay ile tanıştı. İlk başlarda bulabildiği her zeminde kaykayını geliştirmek için kaymış, özellikle de favorisi olan Allen Park Anaokulu'nun otoparkında epeyce vakit geçirmiştir. 




  1995 yılında profesyonel kaykaycı Chad Muska'nın önerisi ile Ed Templeton'ın kurucusu olduğu Toy Machine markasının profesyonel kaykaycısı oldu. Böylece Elissa Steamer için kariyer dönemi de tam anlamıyla başlamış oldu. Çekimler sırasında Jamie Thomas'ın da desteği ile Toy Machine'in efsanevi kaykay videosu "Welcome to Hell-1996" videosunda kendi bölümü oluşturacak kadar iyi bir performans göstererek filmde yerini bulmuş oldu. 


Ed Templeton & Elissa Steamer

  1998 yılında ise Jay Strickland tarafından kurulan Baker Skateboards'un alt markası olan Bootleg adına kaymaya başladı.




  2004 yılında Jamie Thomas'ın kurduğu Zero Skateboards takımına girdi. 5 Yıl boyunca bu takımda kalmasına rağmen Zero'nun hiç bir uzun metraj videosunda yer alacak kadar uzun bir bölümü olamadı. Sonrasında 2011 X-Games'te ESPN'e verdiği röportajla beraber Zero ile yollarını ayırdığını resmi olarak belirtti. Röportajdaki cümlesi de şöyleydi;

"Jamie ile ben uzun süredir dostuz, bu gerçekten de verilmesi zor bir karar. Hayatıma yön verecek böyle bir karar almak benim için çok zordu. Bu durum sevgilinle ayrılmak gibi, Zero hayatımdaki bir beş yıldı. Jamie'ye de beni kolladığı için minnettarım."



  Eylül 2013'te ise FTC Skateshop'un bir projesi olan "Gnarhunters"a dahil oldu ve hala bu proje içinde kariyerine devam etmektedir.



  Tony Hawk Serisinin ilk beş oyununda da yer alan Elissa Steamer bu projeye dahil olduğu için 190.000$ kazandı.