27 Ağustos 2015 Perşembe


Her Kaykaycının İzlemesi Gereken
 10 Muhteşem Film



1 - Dogtown and Z-Boys

Sörfün denizden karaya geçiş öyküsünün şu zamana kadar varolan en gerçekçi yorumu. 1970'li yıllarda kurulan Zephyr Skateboard Team efsanesinin belgeseli.

Dogtown and Z-boys fragmanını izlemek için tıklayın.

2 - Stoked: The Rise and Fall of Gator

Efsanevi kaykaycı Mark "Gator" Rogowski'nin 1980'lerde kaykay dünyasındaki yükselişini; şöhret, uyuşturucu ve alkol ile bu hızlı yükselmenin sert düşüşünü konu alan bir belgesel. Popüler bir sporun karanlık yüzü.

Stoked: The Rise and Fall of Gator fragamanını izlemek için tıklayın.
3 - Lords of Dogtown

2001 yılındaki Dogtown and Z-Boys belgeselinin başarısından sonra, Zephyr Skate & Surf Team'in gerçek yaşanan hikayelerinin işlendiği bir film. Başarının ve şöhretin dostlukları nasıl bitirdiğine ve Kaliforniya'daki 3 kaykaycıya odaklanıyor.

Lords of Dogtown fragmanını izlemek için tıklayın.

4 - Gleaming the Cube

Başlıca yapılan kaykay filmi ilklerindendir. 16 yaşındaki Brian'ı ve büyümesi, gerçeklerle yüzleşmesi ve bunlarla karşılaşırken yaşadığı zorlukları konu alır.

Gleaming the Cube fragmanını izlemek için tıklayın.


5 - Grind

Listelerde yer alamasa da kaykaycılar tarafından "kült" olarak kabul edilen Grind, 3 kafadarın profesyonel kaykaycı olma hayallerinin peşinden koşmalarını anlatıyor.

Grind fragmanını izlemek için tıklayın.

6 - Street Dreams

Derrick genç yaşlarda profesyonel kaykaycı olma hayaliyle yaşayan bir gençtir. Yeteneği olmasına rağmen ailesi bu hayaline karşı gelmektedir. Derrick'in sponsorluk alma çabasına ve hayalini gerçekleştirme hikayesini keyifli bir şekilde anlatıyor.

Street Dreams fragmanını izlemek için tıklayın.

7 - The Search for Animal Chin

"The Bones Brigade" adlı kaykay takımının (Tony Hawk da dahil) kendilerini canlandırdığı, zamanla kaybolan efsanevi kaykaycı "Animal Chin"i aramalarını konu alan bir film.

The Search for Animal Chin fragmanını izlemek için tıklayın.
8 - Wassup Rockers

Güney Amerikalı gençlerin Amerika'nın Los Angeles şehrinde kaykay kültürüyle tanışıp, çete kültüründen uzaklaşmalarını konu alır. 

Wassup Rockers fragmanını izlemek için tıklayın.

9 - Deck Dogz 

Avustralya yapımı olan Deck Dogz, 3 genç kaykaycının ülkeyi gezip Tony Hawk'ın düzenlediği "Beachbowl" yarışmasına katılmalarının hikayesini anlatır.

Deck Dogz fragmanını izlemek için tıklayın.


10 - Thrashin'

Genç kaykaycı Cory'nin hayali büyük bir kaykay yarışmasını kazanmak. Bu yolda punk şarkıcısına aşık olan Cory'nin hikayesi, en orjinal kaykay filmlerinden birisidir. Kaykay kültürüne bağlı yaşayan birisinin izlemesi gereken bir eserdir.

Thrashin' fragmanını izlemek için tıklayın.